Siturile în care va fi aplicat proiectul de cercetare timbre
Proiectul timbre urmăreşte să promoveze un nou mod de înţelegere a regenerării megasiturilor (adică a siturilor poluate de mari dimensiuni). Din această perspectivă, procesele de reabilitare a mediului nu pot avea succes decât dacă sunt însoţite de participarea publicului. Pentru a realiza această sinergie între regenerare şi participare, este important ca organizatorii proiectului (consorţiul celor 15 instituţii partenere) să realizeze studii de caz în diferite ţări cu diferite contexte culturale, ecologice şi economice. Având parteneri specializaţi în toate temele de cercetare şi menţinând contacte locale, timbre are potenţialul de a oferi o bază excepţională pentru a îmbunătăţi procesele de regenerare a siturilor poluate din Europa.
O caracteristică aparte a proiectului timbre este existenţa unor baze de date şi a unor situri care vor fi folosite ca studii de caz pentru a demonstra aplicabilitatea practică a procedurilor, tehnologiilor şi instrumentelor de regenerare a siturilor contaminate. Siturile şi bazele de date utilizate de timbre reprezintă o medie europeană în ceea ce priveşte locaţia şi condiţiile din cadrul sitului şi din afara sa. Toate acestea vor reprezenta baza de testare a unor abordări şi aplicaţii pilot pentru tehnologii de remediere a mediului.
Pentru a afla mai multe despre siturile timbre, vă invităm să urmăriţi descrierile lor pe măsură ce vor fi adăugate aici.
Situri în care va fi aplicat şi testat proiectul timbre
- --> ECO SID - Hunedoara - România
- Szprotawa - Provincia (voievodatul) Lubusz - Polonia
- Lacurile de petrol Ostramo din Ostrava - Regiunea Silezia Moravia - Republica Cehă
- Vaňkovka Brno – Regiunea Moravia de Sud - Republica Cehă
- Potsdam Krampnitz – Statul Federal Brandenburg - Germania
Baze de date timbre
- GESA mbH Leipzig – Statul Liber Saxonia - Germania
- BBG mbH Zossen - Statul Federal Brandenburg - Germania